Golftrolley Advies

Zodra je vaker gaat golfen zul je merken dat een golftrolley onmisbaar is. In het begin is het geen probleem om je golfset te dragen met je handen of op je rug maar naar verloop van tijd is het toch handig als je ene golftrolley kunt meenemen. Vooral als je vaker als golfer 18 holes gaat lopen is een golftrolley onmisbaar.

golftrolley advies

Ons Golftrolley Advies : waar moet je nu op letten bij de aanschaf en het gebruik van een golftrolley?

Er zijn 3 soorten golftrolleys. 2-wiel, 3-wiel en electrische golftrolleys.

2-wiel Golftrolleys

Een 2-wiel golftrolley is de basisversie van een golftrolley. Ze zijn soms niet gemakkelijk te manoeuvreren over de golfbaan en als je een goedkope versie koopt is het vaak lastig je tas vast te maken. Kijk dus goed bij de aanschaf wat voor 2-wiel trolley je koopt. De goedkoopste varianten slijten vaak heel snel en zijn niet heel gemakkelijk in gebruik. Voor beginnende golfers die niet meteen teveel geld willen uitgeven dienen ze echter prima. Hieronder een kleine selectie van 2-wiel golftrolleys.

3-wiel Golftrolleys

3-wiel Golftrolleys zijn gemakkelijker te gebruiken op de golfbaan. Ze zijn wendbaarder en daardoor gemakkelijker te manoeuvreren. Ook zijn ze sterker dan de 2-wiel variant. Dit betekent wel dat ze duurder zijn als 2-wiel trolleys. Je kunt ze gemakkelijk vooruit duwen (handvat), iets wat met 2-wiel trolleys niet mogelijk is. Vooral voor oudere mensen zijn de 3-wiel trolleys gemakkelijk omdat je ze vooruit kan duwen en niet achter je aan hoeft te trekken.

Hier een kleine selectie van 3-wiel golftrolleys:

Eletrische golftrolleys

Electrische golftrolleys zijn zeer aangenaam in gebruik omdat ze electrisch worden aangestuurd en het dus geen moeite kost om ze te bewegen. Vooral voor oudere mensen of mensen die over minder kracht beschikken bieden deze trolleys een uitkomst. Dit maakt ze natuurlijk in aanschaf wat duurder.