Golftassen advies

Er zijn tal van reden te noemen waarom je een nieuwe golftas nodig hebt. Je hebt er nog geen, of die wat je nu hebt wordt te klein of is versleten. Bij  het uitzoeken van een nieuwe golftas moet je letten op verschillende dingen voordat je een aankoop doet. Overal zijn wel golftassen te vinden met ieder hun eigen voor- en nadelen. Op deze pagina lees je advies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een golftas.

Je hebt ten eerste verschillende types.

– Tourbagtour bag

Deze grote tas is eigenlijk ontworpen voor de professionals onder ons. Maar ook iedere amateur golfer kan er eentje aanschaffen. Het grootste voordeel is dat er veel in past. Dit gaat dan ook gepaard met een veel duurdere prijs. Soms wel meer dan het dubbele dan voor een normale tas. Omdat er veel in de tassen past zijn ze natuurlijk ook een stuk zwaarder om te dragen. Deze tassen zijn eigenlijk niet gemaakt om mee te nemen op een trolley waardoor je er mee moet zeulen of op een golfcart moet zetten.

– Stand bag (Carry bag)stand bag

Prima tas voor een fysieke fitte- en vlotte speler. Het grote voordeel van deze tas is dat hij meegedragen mag worden tot aan de rand van de green, waar tassen die op een trolley staan of op een golfcart buiten de aangegeven lijnen moeten blijven. Het enige nadeel van de stand bag is dat je hem moet dragen, dit gaat voor de een makkelijker dan voor de ander. Voor de echte snelle spelers is er een nog smallere stand bag ontwikkeld, de pencil bag. Deze hele smalle bag biedt helaas niet de ruimte om je hele set in kwijt te kunnen.

– Cart bag

cart bag

De cart bag is samen met de stand bag de meest voorkomende golftas. Deze is bedoeld om op een trolley te plaatsen en er mee rond te rijden. Het nadeel is dat je er niet overal mee mag komen. Daar staat dan als voordeel tegenover dat je niet met je zware tas rond hoeft te slepen. Waardoor je niet uitgeput raakt.

Afhankelijk van je eigen wensen kun je een golftas zoeken die bij je past. Veel clubs meenemen, snel spelen, geen tas dragen?

Prijs

Naast het kiezen van het type golftas is de prijs het belangrijkste item. Tot €75,- heb je al prima keuze uit goede tassen van een minder golfmerk. Vanaf €100,-krijg je tassen van Nike en Adidas. Echte golfmerken zoals Taylormade en Callaway krijg je pas boven de €150,-. Daarna krijg je de échte exclusieve golfmerken.

Het verschil in die prijs zit hem voornamelijk in het merk. Daarnaast zijn deze tassen ook wel beter afgewerkt, duurzamer en vaak wat mooier. Het is ook verstandig om een golftas te kiezen die bij jou en je niveau past. Misschien niet zo’n goed idee om als matige amateur golfer de baan op te gaan met dure tas, clubs en andere gadgets.

Nadat je budget is vastgesteld kun je op persoonlijke voorkeur gaan sorteren. Ga opzoek naar dingen die jij graag op je tas ziet zitten. Denk hier bijvoorbeeld aan een gekoeld vakje voor je drinken, een zacht gevoerd vakje voor waardevolle spullen of een handig vakje voor je scorekaart. Niet van levensbelang maar wel leuk om te weten dat ze er zijn.