Golftas kopen

Er zijn verschillende redenen om een nieuwe golftas te kopen. Misschien wordt je beginnerstas te klein, of ben je gewoon toe aan een nieuwe golftas. Maar waar moet een goede golftas aan voldoen? Voordat je een nieuwe golftas koopt, is het van belang om te weten waar jouw golftas aan moet voldoen. De webshops liggen vol met goedkope, maar vooral ook dure golftassen en iedere tas heeft zijn voor- en nadelen. Daarom is het goed om na te gaan waar jouw nieuwe golftas aan moet voldoen, voordat je direct een nieuwe golftas wilt kopen. Wil je een nieuwe golftas kopen? Lees dan onze tips even door.

Types
Er zijn drie verschillende soorten golftassen: staff bags, cart bags en stand bags. Deze tassen hebben elk hun voor- en nadelen. Daarom is het goed om te weten wat je kunt verwacht vooraleer je een keuze maakt. Staff bags zijn de grootste golftassen, die eigenlijk ontworpen zijn voor professionals. Het grote voordeel van deze tas is dat er enorm veel in past. Daar staat tegenover dat ze vrij prijzig zijn, en dat ze relatief zwaar zijn. Zonder golftrolley is het vaak echt belastend.

De cart bag is de meest voorkomende golftas. Wil je een nieuwe golftas kopen, dan lijkt dit de meest geschikte optie. Alhoewel er minder in past dan de staff bag, is de cart bag zeker geschikt voor iedere golfer. Deze tas is uitsluitend gemaakt om op een trolley te plaatsen. Het grote nadeel daarvan is dat je op plekken waar je niet met een golftrolley mag komen, je de tas alsnog zelf moet dragen. Het voordeel is wel dat de tas minder zwaar is dan de staff bag.

Tenslotte heb je nog de stand bag: de ideale tas voor fysiek fitte speler. Deze tas draag je door middel van een draagband, waardoor je golftas in feite een grote rugzak is. Het grote voordeel hiervan is dat je de stand bag mag meenemen tot de rand van de green, terwijl je de andere tassen niet verder mag meenemen dan de aangegeven lijn. Wil je een golftas kopen die je overal wilt meeslepen, dan is de stand bag de ideale golftas.

Budget
Nadat je gekozen hebt voor een bepaald type tas, komt het budget in beeld. Het bepalen van je budget is de belangrijkste stap voor de aankoop. Onder de €75,- heb je keuze uit goede tassen, van mindere merken en iets mindere kwaliteit. Boven de €100,- komen merken als Adidas en Nike in beeld. Boven de €150,- moet je denken aan tassen van TaylorMade of Callaway. Wil je een golftas kopen, dan vind je hieronder een overzicht van de verschillende golftassen.