Golfclubs

Een goede golfclub is belangrijk voor iedere golfer. Beginnende golfers kunnen meer baat hebben bij een bepaalde golfclub, terwijl gevorderde spelers vaak op zoek zijn naar een specifieke golfclub. De keuze van je golfclub is namelijk essentieel voor betere resultaten. De juiste set is namelijk precies afgemeten op je eigen lichaam, waardoor je de optimale swing kunt uitvoeren.

De juiste golfclubs
Voor beginnende golfers is de juiste golfclub vaak anders dan die van een ervaren speler. De vraag die vaak gesteld wordt is of beginnende spelers juist wel of niet moeten investeren in een duurdere golfclub of een complete golfset. Voor merken als Callaway en Taylor Made betaal je vaak een fors bedrag voor een goede golfclub, die daarom ook vaak gebruikt worden door ervaren spelers. Aangezien er een groot verschil zit tussen een goede keuze en het verkwisten van je geld, is het voor een beginnende golfer vaak verstandig te kiezen voor een goedkopere golfclub.

Bepalen van het budget voor je golfclubs
Het bepalen van je budget is een belangrijke stap in het kiezen van je golfclubs. Als je van plan bent vaak te gaan golfen, dan heb je er baat bij te kiezen voor een iets duurdere golfclubs. Daarnaast heb je dan waarschijnlijk meer golfclubs nodig. Je kunt als beginnende speler kiezen voor een complete of een halve golfset. Een halve golfset is daarbij vaak een betere keuze, aangezien je al beginnende speler beter eerst de sport onder de knie kunt krijgen.

Soorten golfclubs
Een gemiddelde golfset bevat al snel meer dan 10 golfclubs. Toch zijn er maar 3 soorten golfclubs:

  • Woods (houten) 
    Onder de woods vallen alle golfclubs met een holle kop deze worden vaak houten genoemd. Onder de woods vallen drivers, maar ook fairway woods (nummer 3, 5 en 7). Hybrids en rescue woods vormen de nieuwe categorie van golfclubs: deze kleine woods vervangen normale irons, aangezien deze een ‘holle kop’ hebben. De meest gebruikte wood is de driver, waarmee er door ervaren golfers vanaf de tee-box afgeslagen wordt.
  • Irons
    De meeste golfers slaan af met een irons, maar met irons maak je het spel door de golfbaan (op de fairway). Tussen de afslagplaats en de green wordt er vrijwel altijd met irons gespeeld. Er zijn zes verschillende irons (nummer 4 tot en met 9): nummer 9 gebruik je vooral voor korte slagen, de 4 voor lange slagen. De irons die golfers gebruiken voor echt korte slagen of slagen uit de bunker worden wedges genoemd. Bij een wedge wordt de golfbal bijna geschept, waardoor hij ook bij een harde slag bijna recht omhoog komt.
  • Putter
    De putter wordt louter gebruikt op de green: door de platte clubkop kun je hier geen echte swing mee maken. Op het kort gemaaide gras rond de hole gebruik je de putter om de bal, vaak over de grond, naar de hole te spelen. Een putter is zeer belangrijk in een golfset en iedere golfer heeft slechts 1 putter bij zich.

Overzicht golfclubs: