Golfballen advies

Vroeger was het kiezen van een nieuwe golfbal een stuk simpeler. Vandaag de dag, wanneer er al meer dan 5000 patenten zijn ontleend, wordt het kiezen van een nieuwe golfbal een stuk moeilijk. Met een kort overzicht geven we jou advies over de beschikbare golfballen en waar jij op moet letten wanneer je nieuwe golfballen gaat kopen. Zo wordt het kopen van nieuwe golfballen een stuk gemakkelijker.

Opbouw van de golfbal

Er zijn verschillende golfballen te verkrijgen, maar waar moet je op letten? Het eerste belangrijke punt is de opbouw van de golfbal. Een golfbal bestaat uit 1 tot 5 lagen, waarbij de “one-piece” golfbal vrijwel nauwelijks gebruikt wordt, omdat deze bal zo weinig gevoel geeft en je er bij lange na niet zo ver mee kan slaan. Een bal met 5 lagen komt daarnaast ook niet vaak voor. De meest voorkomende golfballen bestaan namelijk uit twee of drie lagen, waarbij de “two-piece” bal veelal gebruikt wordt door beginners. De ballen met meer lagen worden vooral gebruikt door de gevorderde speler, omdat deze met meer gevoel te slaan zijn.

Golfballen advies

Prijs van golfballen
Daarnaast speelt de prijs van een golfbal ook een belangrijke rol in het kiezen van een nieuwe golfbal. Ons advies: als beginner kun je het best beginnen met golfballen bestaande uit twee lagen. Tenzij je veel om dure merken geeft, zou je al beginner het best kunnen kiezen van een golfbal van een iets minder groot merk. Hierdoor betaal je niet direct de hoofdprijs. De “three-piece” (of meer) golfbal voor de gevorderde die op zoek is naar meer spin en controle. Onder die criteria kun je dan een doos ballen uitkiezen waarvoor weer geldt: hogere prijzen staat meestal gelijk aan duurzaamheid en uiteraard ook de merknaam.

Lakeballs
Tenslotte zijn er ook nog de lakeballs. Lakeballs zijn over het algemeen ballen die uit waterhindernissen gehaald zijn. Als beginner kun je best met lakeballs spelen: aangezien deze ballen na het vinden uitgebreid getest worden, zijn deze ballen prima te gebruiken. Als beginnende speler kan het daarom zeer handig zijn een doos lakeballs aan te schaffen. De prijzen variëren tussen de 0,20 cent en 1 euro per bal. Ter vergelijking, nieuwe golfballen kosten al makkelijk 2 euro per stuk.